Vedersø præstegård åbningstider

Åbningstider og priser på Kaj Munks Præstegård

I dag formidles Kaj Munks alsidige liv og virke i de smukke rammer som præstegården i Vedersø og den omkringliggende naturen udgør. Mens udstillingerne i Kaj …

Kaj Munks Præstegård – Ringkøbing-Skjern Museum

Velkommen til Kaj Munks Præstegård – her formidles Kaj Munks alsidige liv.

Kaj Munks Præstegård er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor I kan opleve historien lige der, hvor den foregik. Museet består af en række autentiske …

Kaj Munks Præstegård – VisitVesterhavet

Kaj Munks Præstegård | Oplev stedet hvor digterpræsten og modstandsmanden opholdt sig i sine mest virksomme år

Kaj Munks Præstegård, Ulfborg, Ringkobing, Denmark. … Kaj Munks Præstegård er en del af… … Juletræet til Vedersø Præstegaard! Vi trækker det, siger

Kaj Munks Præstegård dannede rammen om digterpræsten og modstandsmandens mest virksomme år. Besøg Kaj Munks Præstegård, og oplev hans fantastiske historie.

Entré Kaj Munks Præstegård – Billetexpressen.dk

Entré Kaj Munks Præstegård – | Billetexpressen.dk

Den gamle præstegård i Vedersø, som var præstegård for Lise og Kaj Munk ligger en kilometers vej vest for Vedersø i utroligt smukke omgivelser.

Kaj Munk var præst i Vedersø i årene 1924 – 1944. Besøg præstegården, der dannede ramme om hans mest virksomme år.

Kaj Munks Præstegård | Planlæg dit besøg i Vedersø med …

Kaj Munks Præstegård | Planlæg dit besøg i Vedersø med Discover Denmark

Kaj Munk var præst i Vedersø fra 1924 og frem til sin død 4. januar 1944, hvor han blev henrettet af den tyske besættelsesmagt for den ånd og livskraft han …

Nytårsdag 1944 i Vedersø Kirke blev ikke som menigheden havde forventet. Da præsten kom, havde han ikke sin præstekjole på men i stedet stadig sin overfrakke og sit højrøde tørklæde. Præsten gik heller ikke op til prædikestolen. I stedet stillede han sig på kirkegulvet og sagde: ”En dyb sorg og smerte har opfyldt mit sind…” Præsten opfordrede herefter menigheden til at gå imod den tyske besættelsesmagt – faktisk opfordrede han til aktiv modstand. Denne ”prædiken” skulle blive præstens sidste.

I 1924 flyttede en ung, nyuddannet præst ind på præstegården i Vedersø. Her mødte han senere Lise og sammen fik de fem børn. Præstegården blev præstens base. Det var her, han skrev sine prædikener, men det var også her, digterpræsten skrev sine skuespil, breve og digte, og det var her, tyskerne i januar 1944 hentede ham.

I dag formidles Kaj Munks alsidige liv og virke i de smukke rammer, som præstegården og naturen udgør. Præstegården er ligeledes et samlingssted for forskellige kulturelle aktiviteter. 

Parken og præstegården
Den smukke park ved Kaj Munks Præstegård har sin helt egen historie. Beplantningen er begyndt i starten af 1800-tallet, og siden da har hver ny præst efterladt sit personlige præg – også Kaj Munk, der i parken har plantet den blå anemone, som han hentede fra sin hjemstavn på Lolland. Kaj Munk fik også etableret en kanal, så han kunne sejle direkte fra haven og ud på Nørresø.  

Levende Historie
Kaj Munks Præstegård er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor I kan opleve historien lige der, hvor den foregik. Museet består af en række autentiske bygninger, der alle fortæller hver sin spændende historie om det liv, der er levet her, og om hvordan mennesker og landskab har præget det!

På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare udtillet i montre. Her kan I opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser – gennem levendegørelse, guidede ture, børneaktiviteter og rundvisninger. Med et ugekort eller årskort er der rabat, når I besøger flere besøgssteder. Ugekortet kan købes på museets besøgssteder. Børn og unge op til 18 år har gratis adgang ifølge med en voksen.

Kaj Munks Præstegård | Ulfborg – Facebook

Som nyuddannet præst flyttede Kaj Munk ind på Vedersø Præstegård, her mødte han sin kone Lise, her voksede deres 5 børn op, og det var her han fyldte en …

Kaj Munks gamle præstegård som et mindeværdigt museum

29. jul. 2021 — Vedersø: Det var præstegården i Vedersø, der kom til at danne kulisserne for Kaj … Åbningstider: 26. juni – 31. august: Alle dage kl.

Kaj Munks Præstegård – drives af Ringkøbing-Skjern Museum

Kaj Munks Præstegård – drives af Ringkøbing-Skjern Museum – Find det på KultuNaut

kaj munks præstegård – drives af ringkøbing-skjern museum ulfborg danmark ringkøbing-skjern kommune

Kaj Munks Præstegård – Esmark Feriehusudlejning

Ny digterrute i den smukke park på Kaj Munks Præstegård

Ny digterrute i den smukke park på Kaj Munks Præstegård | ugeavisen.dk

Solen skinner over Kaj Munks Præstegård og over den park, hvor han fandt så meget inspiration. Huset fortæller historien om digterpræsten, der blev modstandsmand, mens en ny digter-rute i parken fortæller om mennesket Kaj Munk.

Keywords: vedersø præstegård åbningstider